Marvin UC i Centrex
- Nu en del av Zylinc-gruppen

Marvin, den ledande svenska molnbaserade lösningen för kontakthantering och UC-tjänster till Centrex och andra virtuella PBX-system, har nu går ihop med Zylinc-gruppen. Marvin Zylinc-gruppen är en ledande internationell tillverkare av UC-produkter som sammanfogar ett stort utbud av traditionella telefonitjänster, SIP, Cisco, Skype-for-Business och andra UC-tjänster i en platform.

Integration med IT-system och personalregister

Integration med kundernas egna IT-system och personalregister/databaser/intranät blir allmer viktigt. Företagskatalogerna i Marvin är LDAP-kataloger. Det betyder att andra system som stöder LDAP-standarden kan läsa och skriva direkt i företagskatalogen.

Läs mer...

Stöd för Lync

Lyncstödet i Marvin innebär att presenceinformationen från Lync speglas till alla som har tillgång till Marvin. "Bollarna", statusraden och platsinformationen från Lync syns i Plus-appen, i Telefonistöd på intranätet och hos telefonisterna. Telefonister kan också chatta med Lyncanvändare

Läs mer...

Kalenderkopplingar

Till Marvin finns stöd för kalendrar i Microsoft Exchange/Outlook, både kundplacerad Exchangeserver och i Office365-miljö, och Lotus Notes/Domino. Integrationen gör det möjligt att stänga/öppna telefonen och informera kollegor och telefonister automatiskt efter kalenderbokningarna även om dessa inte har tillgång till din kalender.

Läs mer...

Contact Center

Marvin och Telias CallGuide fungerar tillsammans i Telia Centrex. Det betyder att en CallGuide-agent, förutom de vanliga CallGuidefunktionerna, också har tillgång till hela företagskatalogen och alla Marvinfunktionerna.

Läs mer...

Centrex Plus

Plus-appen finns till Android och iOS. Med en knapptryckning stänger/öppnar man telefonen och informerar kollegor och telefonister. Mer avancerade funktioner, som att söka i katalogen och direkt SMS:a eller ringa därifrån, finns också.

Läs mer...

Telefonistöd

Telefonistöd är webbverktyget för användarna, anknytningarna, i Marvin. Här kan man söka i katalogen, schemalägga frånvaro/närvaro, skicka meddelanden till kollegor eller telefonister och mycket mera. Det finns också möjlighet att själv administrera (ändra) de egna kataloguppgifterna.

Läs mer...

Telefonistfunktion

Telefonistfunktionen i Marvin är en av marknadens bästa och fullt integrerat med AXE/BGC, som används i Telia Centrex. I samma Marvinsystem finns stöd för egna, in-house, telefonister (Maxi) och serviceföretag (Multi). Konceptet gör det möjligt att blanda eller att välja det som passar bäst.

Läs mer...